Cornea

Преди преглед

Очния преглед и консултация ще се извършват от офталмолог. Няма специална подготовка за този преглед. Пациентите се насърчават да подготвят въпроси, които искат да зададат на лекаря, за да получат възможно най-пълна и изчерпателна информация.

Препоръчваме на пациентите да не носят грим.

В допълнение, пациентите, които преди това са използвали очила или контактни лещи, се съветват да донесат предишната си рецепта за очила, ако има такава.

Процедура за провеждане на очен преглед и консултация

Продължителността на прегледа зависи от метода на изследване и общото състояние на очите на пациента.

Очният преглед започва с консултация. Пациентите се насърчават да информират лекаря за оплакванията, които изпитват, независимо дали са свързани или не с очите. Офталмологът също ще попита за медицинската история на пациента и семейството, включително история на очни заболявания, както и всички използвани лекарства.

След това лекарят ще извърши директен очен преглед, като наблюдава възможността за смущения в клепачите, миглите и предната очна ябълка.

След това изследването може да продължи с няколко серии тестове.

Въпросникът SPEED е един инструмент, който използваме, за да ви помогнем да оцените симптомите на сухото око. Без значение какво сте отбелязали във теста, ние приемаме цялостното здраве на очите ви много сериозно.

Тази оценка е първата ви стъпка към намиране на облекчение от сухота в очите.

Scroll to Top