Cornea

Неинвазивна блефаропластика с Tixel

  • Tixel представлява неоперативна и не-лазерна терапия за регенерация на кожата
  • Дава много добри резултати в околоочната зона
  • Tixel доставя краткотрайна топлина, като по този начин стимулира производството на колаген 
  • Кратък възстановителен период, обикновено 2-4 дни
  • Безопасен за употреба при всички видове кожа

Как работи Tixel?

Tixel използва свръхгореща нанотехнология, за да стимулира производството на колаген. За по-малко от секунда на повърхността на кожата се доставя топлина. 

Контролираното нагряване осигурява повече ремоделиране на колаген в сравнение със “студени” терапии като микронидълинг. В същото време Tixel не предоставя неконтролируема топлина, каквото се забелязва при плазмените писалки. 

Колко процедури са необходими?

За подмладяване на клепачите са необходими 3-4 процедури. Те се разпределят на интервали от 4-6 седмици. Възстановителния период е минимален. Tixel е чудесна неоперативна терапия за тези, които се стремят към постепенно подобрение във времето.  

Болезнена ли е процедурата?

По-леките процедури са безболезнени, а за по-интензивните се прилага анестезиращ гел, който обезболява. По време на процедурата се усеща топлина и лек дискомфорт. Цялата процедура отнема 10 минути. 

След процедурата може да се усеща леко щипане и подуване за 1-2 часа. Студени компреси помагат за елиминиране на тези странични краткотрайни ефекти. 

Какъв е процеса на възстановяване?

Възстановителния процес може да бъде много бърз и съобразен с времето, което вие можете да отделите за възстановяване. Възстановителния период при процедурите с Tixel с нисък интензитет е в рамките на 12-24 часа. Силноинтензивните процедури имат възстановителен период 2-4 дни. Периодът на възстановяване зависи от резултатите, които искате да постигнете и времето, което можете да отделите за възстановяване. 

Зачервяването на кожата може да остане за 1-2 седмици преди да отшуми напълно. 

Необходимо е да не използвате гликолови или ретинолови продукти в рамките на две седмици след процедурата. Употребата на слънцезащита е задължителна за период от 4 седмици след процедурата. 

Сравнение на Tixel с микронидълинг

Няма място за сравнение. Tixel е няколко нива над микронидълинга. Предимствата са:

  • По-ефективна регенерация на колаген
  • Възможност да бъдат третирани горните клепачи
  • По-малък възстановителен период и никакво кървене
  • Много по-малко странични ефекти, като синини и белези

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top