Cornea

За нас

Корнеа се “роди” от желание да помагаме, от необходимост да бъдем от полза за всеки човек. Корнеа се “роди” от стремеж да намерим решение на заболявания, които често пъти са неглижирани и нелекувани. Драй ай център Корнеа е първият по рода си център на Балканския полуостров, изграден по алгоритъм на ТФОС (Tear Film and Ocular Surface Society) и сертифициран от Lumenis като Dry Eye Reference Center.

Фокусът на Корнеа “пада” върху заболяванията на преден очен сегмент, състояния повлияващи качеството и количеството на зрението, и методи за корекция на зрението. Център Корнеа предоставя иновативни решения на мултифакторни очни заболявания, неинвазивни методи за естетични процедури… Не на последно място ние се гордеем, че подходът, ориентиран към пациента, е начинът, по който установяваме колаборация между нас, пациентите и техните семейства, за да въведем решения в съответствие с желанията, нуждите и предпочитанията им.

Д-р Хюлия

Д-р Хюлия Рюстемова е специалист офталмолог и създател на първия в България очен център за лечение и профилактика на очната повърхност и сухо око. Центърът е оборудван с единствена по рода си AI система за диагностика на очите и разполага с апарати за лечение на всички хронични заболявания на преден сегмент като халацион (ечемик), блефарити, сухо око и дисфункция на мейбомиевите жлези.

От 2015 г. до 2020 г. д-р Рюстемова работи в СОБАЛ Бургас и МЦ “Д-р Иванови”. През 2020 г. започва работа в МЦ “Д-р Хайвазов”. Практикувала е в Очна клиника Кристал. През 2021 г. създава Очен център Корнеа София. Владее английски и турски език.

ОБРАЗОВАНИЕ

Завършва Медицински университет Плевен през 2015 г. Своята специалност Очни болести придобива през 2020 г. в Медицински университет Варна.

КВАЛИФИКАЦИИ
  • Обучения и симпозиуми в България, Австрия, Франция;
  • Лечение на сухо око и блефарити чрез процедура с интензивно пулсираща светлина, Lumenis Optima Master Class;
  • Лазери в офталмологията;
  • Практическо обучение Детска офталмология;
  • Ехография на окото и орбита;
  • Ангиография, OCT, Клинични корелации;
  • Интравитреално приложение на медикаменти;
  • Член на Българско дружество по офталмология, Българско глаукомно дружество и Международно асоциация по слъзния филм и очната повърхност.
БИОГРАФИЯ

От 2015 г. до 2020 г. д-р Рюстемова работи в СОБАЛ Бургас и МЦ “Д-р Иванови”. През 2020 г. започва работа в МЦ “Д-р Хайвазов”. Практикувала е в Очна клиника Кристал. През 2021 г. създава Очен център Корнеа София. Владее английски и турски език.

Scroll to Top